TAXATIEPRO.NL

Gevalideerd taxatierapport (NWWI)

Deze taxatie wordt vooral gebruikt voor het aanvragen van hypotheken met of zonder NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Ook zijn er steeds meer banken en andere organisaties die vragen om een taxatierapport die gevalideerd is door het NWWI. TaxatiePro is erkend en aangesloten bij het NWWI. Wij verzorgen de gehele taxatie dus ook het aanmelden bij het NWWI. Als het taxatierapport gevalideerd is, ontvangt u een mal met de link naar het taxatie rapport. Deze mail kan u door mailen naar uw hypotheekadviseur of bank.

  • Direct een afspraak na aanvraag
  • Taxatie rapport binnen 2 dagen na opname woning
  • Standaard taxatie voor een vaste prijs
  • Gevalideerde NWWI Taxaties
  • Geaccepteerd door alle hypotheekaanbieders
  • Persoonlijk contact
  • Aangesloten bij het NVM

Een Gevalideerd taxatierapport, ook wel bekend als een NWWI-rapport, is een officieel document dat de waarde van een woning of commercieel pand bepaalt. Dit type rapport wordt vaak gebruikt bij de aankoop of verkoop van een woning, bij het aanvragen van een hypotheek of bij het opstellen van een verzekering.

Maar waarom is een Gevalideerd taxatierapport zo belangrijk?

Objectiviteit: Een Gevalideerd taxatierapport is opgesteld door een onafhankelijke taxateur die de waarde van een woning of pand bepaalt op basis van objectieve criteria. Dit zorgt ervoor dat de waarde van een woning of pand nauwkeurig en eerlijk wordt bepaald, wat voor beide partijen in een transactie van belang is.

 

Zekerheid: Met een Gevalideerd taxatierapport heb je zekerheid over de waarde van een woning of pand. Dit kan helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over de aankoop of verkoop van een woning, en kan ook helpen om eventuele onenigheden tijdens een transactie te voorkomen.

 

Hypotheek: Veel hypotheekverstrekkers vereisen een Gevalideerd taxatierapport bij de aanvraag van een hypotheek. Dit zorgt ervoor dat de hypotheekverstrekker zekerheid heeft over de waarde van het onderpand, wat kan helpen bij het bepalen van de hoogte van de hypotheek.

 

Verzekering: Een Gevalideerd taxatierapport kan ook worden gebruikt om de waarde van een woning of pand te bepalen voor verzekeringsdoeleinden. Dit kan helpen bij het vaststellen van de juiste verzekeringspremie voor een woning of pand.

 

Al met al biedt een Gevalideerd taxatierapport veel voordelen, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Het is daarom zeker aan te raden om een Gevalideerd taxatierapport op te laten stellen als je een woning of pand wilt aankopen of verkopen, of als je een hypotheek of verzekering wilt afsluiten.

Van opdracht tot rapport

01.

Formulier

U vult het aanvraag formulier in op onze website.

02.

Contact

We nemen telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. 

03.

Taxatierapport

Het taxatierapport wordt opgemaakt.

04.

Oplevering

Nadat de betaling binnen is ontvangt u het taxatierapport per e-mail.

Wat kost een taxatierapport?

TaxatiePro is een taxatie bureau dat zich enkel bezighoudt met kwalitatieve taxaties, energielabels en bouwkundige keuringen. Bij ons kunt u, tegen een fractie van de reguliere tarieven, een taxatierapport aanvragen. Al vanaf €550,- incl BTW ontvangt u een All-in Taxatierapport (afhankelijk van de aard en complexiteit).

Een gevalideerd taxatierapport

Wij richten ons op het uitvoeren van woningtaxaties. Deze taxaties worden enkel uitgevoerd door gecertificeerde en vakkundige taxateurs. Zij staan ingeschreven bij ten minste een of meerdere kwaliteitsregisters en brancheverenigingen (NRVT, NVM, VastgoedCert & NWWI).

Snelle service van TaxatiePro!

Zodra u een aanvraag indient heeft u op werkdagen binnen 2 uur een telefonische reactie van onze TaxatiePro hospitality manager. Hij/zij zal met u een afspraak inplannen om de woning te taxeren. Vervolgens wordt het (NWWI) taxatierapport opgesteld. Dit duurt doorgaans maximaal 2 werkdagen. Het is ook mogelijk om een spoedaanvraag aan te vragen bij TaxatiePro, vermeld dit in de opmerking bij uw aanvraag of per telefoon.

Waarvoor heb je een taxatie nodig?

Bij de aankoop of verkoop van een woning. Bij het ophogen of oversluiting van een hypotheek. Bij het verdelen van bezittingen is in de meeste gevallen een taxatie vereist. Dit wordt een gevalideerde taxatie genoemd en is vereist voordat u een hypotheek aanvraagt. 

 

Bij ons heeft u de keuze uit twee soort taxatierapporten:

 

  • een standaard (niet gevalideerd) taxatierapport: Dit is een waardebepaling, uitermate geschikt bij de koop of verkoop van een woning
  • een NWWI gevalideerd taxatierapport: Dit rapport is verplicht wanneer u uw huis wilt laten verzekeren, een hypotheek wilt aanvragen met of zonder NHG, oversluiten en soortgelijke redenen.

Taxatie nodig? Vraag direct aan!

Taxatie rapport binnen 2 dagen na oplevering woning.