TAXATIEPRO.NL

Standaard taxatie

Deze taxatie wordt vooral gebruik voor het aanvragen van hypotheken zonder NHG, bij verbouwingen, overbrugging, oversluiten van de hypotheek, scheiding, notariële doeleinden en bij het nemen van een aankoop- of verkoopbeslissing. Als het taxatierapport klaar is, ontvangt u een mail met het taxatierapport. Deze mail kunt u doormailen naar uw hypotheekadviseur of bank. 

  • Direct een afspraak na aanvraag
  • Taxatie rapport binnen 2 dagen na opname woning
  • Standaard taxatie voor een vaste prijs
  • Gevalideerde NWWI Taxaties
  • Geaccepteerd door alle hypotheekaanbieders
  • Persoonlijk contact
  • Aangesloten bij het NVM

Als je op zoek bent naar een manier om de waarde van jouw onroerend goed te bepalen, dan is een standaard taxatie wellicht iets voor jou. Deze taxatie wordt vooral gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het aanvragen van een hypotheek zonder NHG, bij verbouwingen, bij oversluiten van de hypotheek, bij een scheiding, voor notariële doeleinden en bij het nemen van een aankoop- of verkoopbeslissing. Maar wat houdt een standaard taxatie precies in en wat zijn de voordelen ervan?

 

Een standaard taxatie is een taxatierapport dat gebaseerd is op de huidige waarde van het onroerend goed. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn als jij een hypotheek aanvraagt zonder NHG. NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie, en dit is een garantie die wordt gegeven aan de bank bij het aanvragen van een hypotheek. Als jij een hypotheek aanvraagt zonder NHG, dan zal de bank een standaard taxatie vragen om te bepalen of het onroerend goed voldoende waarde heeft om de hypotheek te kunnen terugbetalen.

 

Een standaard taxatie kan ook van belang zijn bij verbouwingen. Als jij van plan bent om jouw huis te verbouwen, dan is het handig om een standaard taxatie te laten uitvoeren. Zo weet jij wat de huidige waarde is van jouw huis en kun jij bepalen of de verbouwing financieel haalbaar is. Ook als jij van plan bent om jouw huis te verkopen, kan een standaard taxatie handig zijn om te bepalen wat een realistische verkoopprijs is.

 

Bij een scheiding kan een standaard taxatie ook van belang zijn. Als een stel gaat scheiden en ze hebben samen een huis, dan is het belangrijk om te weten wat de waarde ervan is. Zo kunnen ze bepalen hoe ze het huis gaan verdelen. Ook als jij het huis wilt verkopen en er geen akkoord is over de verkoopprijs, kan een standaard taxatie helpen om tot een oplossing te komen.

 

Een standaard taxatie kan ook gebruikt worden voor notariële doeleinden.

Van opdracht tot rapport

01.

Formulier

U vult het aanvraag formulier in op onze website.

02.

Contact

We nemen telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. 

03.

Taxatierapport

Het taxatierapport wordt opgemaakt.

04.

Oplevering

Nadat de betaling binnen is ontvangt u het taxatierapport per e-mail.

Wat kost een taxatierapport?

TaxatiePro is een taxatie bureau dat zich enkel bezighoudt met kwalitatieve taxaties, energielabels en bouwkundige keuringen. Bij ons kunt u, tegen een fractie van de reguliere tarieven, een taxatierapport aanvragen. Al vanaf €550,- incl BTW ontvangt u een All-in Taxatierapport (afhankelijk van de aard en complexiteit).

Snelle service van TaxatiePro

Zodra u een aanvraag indient heeft u op werkdagen binnen 2 uur een telefonische reactie van onze TaxatiePro hospitality manager. Hij/zij zal met u een afspraak inplannen om de woning te taxeren. Vervolgens wordt het (NWWI) taxatierapport opgesteld. Dit duurt doorgaans maximaal 2 werkdagen. Het is ook mogelijk om een spoedaanvraag aan te vragen bij TaxatiePro, vermeld dit in de opmerking bij uw aanvraag of per telefoon.

Waarvoor heb je een taxatie nodig?

Bij de aankoop of verkoop van een woning. Bij het ophogen of oversluiting van een hypotheek. Bij het verdelen van bezittingen is in de meeste gevallen een taxatie vereist. Dit wordt een gevalideerde taxatie genoemd en is vereist voordat u een hypotheek aanvraagt.

 

Bij ons heeft u de keuze uit twee soort taxatierapporten:

 

  • een standaard (niet gevalideerd) taxatierapport: Dit is een waardebepaling, uitermate geschikt bij de koop of verkoop van een woning
  • een NWWI gevalideerd taxatierapport: Dit rapport is verplicht wanneer u uw huis wilt laten verzekeren, een hypotheek wilt aanvragen met of zonder NHG, oversluiten en soortgelijke redenen.

Taxatie nodig? Vraag direct aan!

Taxatie rapport binnen 2 dagen na oplevering woning.